streda 29. októbra 2014

Zelený koktejl so špenátom a ananásom

1. Naplníme mixér špenátom
a do asi 1/3 vodou.
Špenátovo-ananásová verzia nám veľmi chutí. Vôňou je to kombinácia dovolenky v trópoch a čerstvo pokoseného trávnika v záhradke. Tmavozelený mladý špenátik a žltučký ananásik spolu vytvoria lahodnú sladkú baladu :)))
 
Suroviny:
-   celý balíček alebo viazanička špenátu
- 2 banány
- voda
- 3 celé kolieska čerstvého ananásu (na ananás z plechovky   zabudnite)
- hruška  (nemusí byť, ale deti nedojedli, tak sa hodí do koktejlu)
2. Pripravíme si ovocie.
 

Ak máme jednoduchý mixér (Okrem Vitamixu a jemu podobných sú všetky ostatné jednoduché.), najprv mixujeme špenát, potom vhadzujeme dužinatý ananás a nakoniec banány. Takýto postup predĺži jednoduchému mixéru život a nám sa dôkladne rozsekajú zelené listovinky. Môjmu jednoduchému mixéru trvá asi 45 až 60 sekúnd, kým je koktejl ako má byť.
3. Všetko riadne
vymixujeme.
Ak treba, nechajte ten svoj bežať aj dlhšie. Dôležité je, aby boli listy vymixované na minimálne veľkosť bodky od pera a menšie. Čím homogennejší, tým lepšie.


Zelené koktejly sa výborne hodia na raňajky. Ja si dám ráno za pohár a zvyšný liter si vo fľaši vezmem so sebou do kabelky :)

Dôležité je piť koktejl na prázdny žalúdok. Nesmieme ho kombinovať s ničím iným. Netrávilo by nám. Po dopití koktejlu treba aspoň 30 - 40 minút počkať, kým sa strávi a až potom môžme jesť iné jedlo.

4. Ľahko si ho vezmete so sebou na cestu :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára